Posts

Cheese - Mayonnaise Toast / चीज़ - मायोनीज़ टोस्ट / ચીઝ - માયોનીઝ ટોસ્ટ

Image
Ingredients / सामग्री / સામગ્રી -: 1) Toast / टोस्ट / ટોસ્ટ - : 1 Packet 2)  Chopped Onion / कटे हुए प्याज / સમારેલી ડુંગળી - : 1 Piece 3) Chopped Tomato / कटा हुआ टमाटर / સમારેલા ટામેટા - : 1 Piece 4) Spread Cheese / चीझ /  ચીઝ -: As per Need 5) Mayonnaise / मायोनिझ / માયોનીઝ - : As Per Need 6) Tomato Ketchup /  टोमेटो केचप / ટોમેટો કેચપ - : As Per Need 7) Red Chili & Garlic Paste / सूखे लाल मिर्च और लहसुन का पेस्ट / સૂકા લાલ મરચા           અને લસણ ની પેસ્ટ  - : As Per Need Preparation - : First take 3 toast in a plate. Apply the cheese over it. Then apply a paste of dried red chillies and garlic on it. Then apply veg mayonnaise. Then add the tomato ketchup. Now add the chopped onion and tomato over it. Our cheese - mayonnaise toast is ready. Children will feel great. This will take 5 minutes to create. You need to try. पद्धति - : सबसे पहले एक प्लेट में 3 टोस्ट लें। इसके ऊपर चीज लगा दें। फिर उस पर सूखी लाल मिर्च और लहसुन का

Spicy Potato Chips / स्पाइसी आलू चिप्स / સ્પાઈસી બટાકા ચિપ્સ

Image
Ingredients / सामग्री / સામગ્રી -:  1) Chopped Potatoes (Chips Type) / कटे हुए आलू (चिप्स के जैसे) / સમારેલા બટાકા (ચિપ્સ      જેવા ) - : 5 to 6 Piece 2) Mustard / सरसो / રાઈ - : 1/4 TSP  3) Oil / तेल / તેલ - : 3 to 4 TSP 4) Red Chili Powder / लाल मिर्च पाउडर / લાલ મરચું પાવડર - : 1 TSP 5) Turmeric Powder / हल्दी / હળદર - : 1/4 TSP  6) Salt / नमक / મીઠું - : As per Taste 7) Chopped Coriander / कटा हुआ हरा धनिया / સમારેલું કોથમીર - : 1/2 TSP 8) Coriander Powder / धनिया पाउडर / ધાણા પાવડર - : 1/2 TSP 9) Chaat Masala / चाट मसाला / ચાટ મસાલો - : 1/2 TSP  Preparation - :  First remove the peel of the potatoes and chop them into 4 parts like chips. Then wash them with water 2 to 3 times. Then take a pan. Put oil in it to heat. When the oil is hot, add mustard to it. Then cover the pan and let it simmer for 5 minutes on a low flame. Then add turmeric powder, salt, red chili powder, coriander powder and chaat masala and stir well. And let the lid be on a low flame. As the

Potato Tikki (Aaloo Tikki) / आलू टिक्की / બટાકાની ટિક્કી

Image
#કાંદાલસણ #લોકડાઉનરેસીપી #लॉकडाउनरेसिपी #lockdownrecipe Ingredients / सामग्री / સામગ્રી -: 1) Boiled Potatoes /  उबले हुए आलू / બાફેલા બટાકા - : 4 to 5 Piece 2) Chopped Green Chili / कटी हुई हरी मिर्च / સમારેલા મરચાં - : 4 to 5 Piece 3) Dried Red Chili Flakes / सूखे हुए लाल मिर्च (पीसी हुई) / સુકાયેલા લાલ મરચાં (પીસેલા) - : 1 TSP 4) Black Salt / काला नमक / સંચળ મીઠું - : 1 Small Spoon 5) Salt /  नमक /  મીઠું - : As per Taste 6) Lemon Juice /  निम्बू का रस / લીંબુ નો રસ - : 1 Small Spoon 7) Semolina / सूजी / સોજી - : 1 Small Cup (We can also use Rice Flour) 8) Chopped Coriander /  कटा हुआ हरा धनिया / સમારેલી કોથમીર - : 1 TSP 9) Oil / तेल / તેલ - : For Fry Preparation - : First mash the boiled potatoes exactly. Then add chopped chillies, red chilli flakes, Black salt, salt to taste, lemon juice, semolina or rice flour and mix well. Let this mixture last for 10 to 15 minutes. Then make small balls from it, using both palms to shape them like a tikki. Then add 4 to

KandaVada (Onion & Chickpeas Balls) / कांदावड़ा / કાંદાવડા

Image
#lockdown #lockdownrecipes  #લોકડાઉન  #लोकडाउन Ingredients / सामग्री / સામગ્રી -: 1) Chickpeas pulses / चने की दाल / ચણા ની દાળ  - : 1 Bowl 2) Chopped Onion / कटी हुई प्याज / સમારેલી ડુંગળી - : 3 Piece (Big) 3) Green Chili / हरे मिर्च / લીલા મરચાં - : 7 to 10 Piece 4) Salt / नमक / મીઠું - : As per Taste 5) Curry Leaves / करि पत्ता / કઢી પત્તા - : 5 to 6 Piece 6) Turmeric / हल्दी / હળદર - : Just a small Pinch 7) Red Chili Powder / लाल मिर्च पाउडर / લાલ મરચું પાવડર  - : 1 Spoon 8) Garlic / लहसुन / લસણ ની કળી - : 4 to 5 Piece 9) Ginger / अदरक / આદુ  - : 1 Small Piece (as needed your taste) 10) Coriander Powder / धनिया पाउडर / ધાણા - જીરું પાવડર - : 1 Spoon 11) Chaat Masala / चाट मसाला / ચાટ મસાલો - : 1 Spoon 12) Chopped Coriander /  कटा हुआ हरा धनिया / સમારેલું કોથમીર - : 1 Cup Preparation - :  First, soak the lentils in the water for 4 hours. After 4 hours the pulses of the chickpeas, drain everything from them. And let it rest for 5 minutes in a bowl. No

Vadapav / वड़ापाव / વડાપાંવ

Image
In the situation of lockdown, make homemade delicious vadapav now. All materials will be available from home. So let's make it. लॉकडाउन की स्थिति में, घर पर ही बनाएं चटाकेदार वडापाव। सभी सामग्री घर से ही उपलब्ध होगी। तो आइये बनाते हैं। લોકડાઉન ની પરિસ્થિતિ માં હવે ઘરે બનાવો ચટાકેદાર વડાપાંવ. બધીજ સામગ્રી ઘર માંથી જ મળી રહેશે. તો ચાલો બનાવીએ. Ingredients / सामग्री / સામગ્રી - : 1) Potatoes /  आलू / બટાકા - : 250 Gram 2) Chickpeas Flour / चने की दाल का आटा / ચણા ની દાળ નો લોટ - : 1 Small Bowl 3) Spicy Green Chili / तीखे हरे मिर्च / તીખા લીલા મરચાં - : 10 to 15 Piece 4) Chopped Coriander / कटा हुआ हरा धनिया / સમારેલી કોથમીર - : 1/2 Cup 5) Ginger / अदरक / આદુ - : Small Piece 6) Garlic /लहसुन / લસણ - : 8 to 10 Single Piece 7) Turmeric / हल्दी / હળદર - : 1/2 TSP 8) Mustard / सरसो / રાઈ - : 1 TSP 9) Oil / तेल / તેલ - : As per Need 10) Salt / नमक / મીઠું - : As per Taste 11) Baked Pav / पाव / લાદી પાવ - : 12 Piece 12) Curry Leaves / करि पत्ता / કઢી પ

Idli Sambhar / इडली सांभर / ઈડલી સંભાર

Image
This South Indian food is loved by almost everyone. And it's so easy to make at home. Here I made idli by bringing ready idli batter from the market. These idli batter are found in the market. यह दक्षिण भारतीय खाद्य लगभग सभी को पसंद है। और घर पर बनाना इतना आसान है। यहां मैंने बाजार से तैयार बेटर लाकर इडली बनाई। ये बेटर बाजार में पाए जाते हैं। આ સાઉથ ઇન્ડિયન ફૂડ લગભગ દરેક વ્યક્તિ ને પસંદ હોય છે.  અને તે ઘરે બનાવવામાં ખુબ જ સરળ છે. અહીં મેં માર્કેટ માંથી તૈયાર ખીરું લાવીને ઈડલી બનાવી છે. આ ખીરું માર્કેટ માં મળી રહે છે.    Ingredients / सामग्री / સામગ્રી - : (For Idli) 1) Idli Batter /  इडली का बेटर / ઈડલી  નું ખીરું - : 500 Gram 2) Salt / नमक / મીઠું - : As per Taste 3) Eno Or Baking Soda / इनो या बेकिंग सोडा / ઇનો અથવા ખાવાનો સોડા - : 1/2 TSP Add salt to taste and baking soda  and stir the idli's batter well. Then add 1 to 2 glasses of water inside Idli's cooker and put it on gas. Then add some oil on the idli stand and put the idli's

Potatoes With Fingers / भुंगले (Fingers) और आलू / ભૂંગળા અને બટાકા

Image
Ingredients /  सामग्री / સામગ્રી - : 1) Small Size (Baby) Potatoes / छोटे साइज के आलू / નાના સાઈઝ ના બટાકા - :         100 Gram  2) Garlic / लहसुन / લસણ ની કળી  - : 10 to 11 Piece  3) Dried Red Chili / सूखे हुए लाल मिर्च / સૂકા લાલ મરચાં - : 5 to 6 Piece  4) Red Chili Powder / लाल मिर्च पाउडर / લાલ મરચું પાવડર - : 1 Spoon  5) Salt / नमक / મીઠું - : As per Taste 6) Bhungla ( Papad ) / भुंगले (पापड़) / ભૂંગળા - : 100 Gram 7) Oil / तेल / તેલ - : As per Need 8) Chopped Onion / कटी हुई प्याज / સમારેલી ડુંગળી - : 1 Piece  9) Boiled Chickpea / उबले हुए चने / બાફેલા ચણા - : 1 Bowl  Preparation - : First, put the dried red chillies in a bowl and soak them under water for 1 hour. Add as much water as the chilli is submerged.add garlic, dried chilli, cayenne powder and water in a mixer bowl and mix. and paste is ready. Then take oil in a pan, heat it. After heating, fry the fingers. Then heat 4 tablespoons oil in a pan. When the oil is hot, add the prepared paste. Stir o